Részt vettünk a Városi Ünnepségen

Csapatunk is részt vett a Városi Ünnepségen, a szivacskézilabdázóinkat négy játékos képviselte, velük együtt került a helyére a csapat koszorúja.

“Nem puskával, nem lövészárkokban kell küzdenie a ma magyarjának a szabadságért. Rációval, észérvekkel, előrelátással és helyes döntésekkel” – fogalmazott Zsótér Károly, Mindszent polgármestere hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségen.

Mindszenten a forradalom napján, október 23-án emlékeztek a hősökre, idézték fel a múlt pillanatait úgy, hogy abból a jövő nemzedéke is okulhasson. Az esős időjárás miatt a kültérre tervezett programot bent, a Városházán tartották meg.

Műsort adtak a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Általános Iskola tanulói, akik felelevenítették a forradalomhoz vezető utat, valamint annak fontosabb momentumait is. Közreműködött még a Városi Vegyeskar is, amelynek tagjai dalokkal, énekekkel emelték az ünnepség fényét.

Beszédet mondott Zsótér Károly polgármester, aki hangsúlyozta, hogy az összetartozás ünnepe kell legyen ez a mostani: “Sokan sokszor az életüket adták a mi szabadságunkért. Tartozunk nekik annyival, hogy míg élünk, mi is küzdünk saját lehetőségeink, eszközeink szerint. Nem puskával, nem a lövészárokban kell küzdeni a ma magyarjának a szabadságért. Rációval, észérvekkel, előrelátással és helyes döntésekkel. A ma magyar harcosának különösen fontos, hogy ésszel álljon ki a liberális Európát irányítók, a nép akaratával ellentétes, esztelenségével szemben. Az összetartozás, az egymás iránti szeretet és megértés, az Egy Istenbe vetett mélységes hit, remény és szeretet érzését kell, hogy sugallja ez az ünnep, hogy össze tudjunk fogni értékeink, nyelvünk, kultúránk, hitünk, függetlenségünk, szabad akaratunk megmaradásáért.”

Az ünnepség már a szabadban fejeződött be, ahol az 1956-os forradalom emlékére emelt táblákat, illetve a kopjafát koszorúzták meg.

Égető Réka – promenad.hu